Fogászat Zalaegerszeg

Fogászat Zalaegerszeg

Melyik a legjobb fogászat Zalaegerszegen? Erre a kérdésre nehéz választ adni, ráadásul a válasz attól is függ, hogy ki kérdezi azt. Hiszen mindenkinek más tartozik a legjobb kategóriájába. Lehet, hogy nekem az „A” fogorvosi rendelő a favoritom, míg a szomszédnak a „B”, a munkatársamnak a „C”, és így tovább. Ugyanis mindannyian eltérő szempontrendszer szerint osztályozzuk a környék fogászatait, illetve más és más élményünk van egy-egy kezelést illetően.

Arról nem is beszélve, hogy én csak „A”-hoz járok, (mivel az bevált számomra) és fogalmam sincs arról, hogy milyen szolgáltatásban lenne részem „B”-nél és „C”-nél. Vagyis összehasonlítási alap nélkül jelentem ki, hogy nekem csakis az „A” fogorvosi praxis a jó. Így az is előfordulhat, hogy ha elmennék egy másik fogászatba, az sokkal jobban tetszene, mint az amelyikbe most járok. Tehát a kérdésre adott válaszom csak relatív lehet. Persze van két fő szempont, mely alapján összevethető minden egyes fogászat Zalaegerszegen (ehhez azonban arra is szükség van, hogy mindegyikről ismerjünk a szignifikáns információkat).

A főkérdés megválaszolásához az egyik fontos kulcselem kétségtelenül a fogorvosi ellátás ára. A magyar emberek ugyanis erősen árérzékenyek, és alaposan megnézik, mire is adnak ki pénzt. Viszont ezzel kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy az olcsóbb ellátás általában silányabb szoltáltatást jelent, míg a drágább kezelés feltehetően minőségibb beavatkozást nyújt. Tehát elsősorban azt kell eldönteni, hogy milyen színvonalú ellátást szeretnénk.

Ha megelégszünk a gyengébb minőséggel, választhatjuk a körzeti fogorvosi praxist is (melynek szolgáltatásai minőségileg sok esetben megkérdőjelezhetők), ha viszont nívósabb és megbízhatóbb beavatkozásokat szeretnénk, a nevesebb fogászatok közül kell választanunk. Persze ez utóbbiak közt is van különbség. A modernebb berendezéssel, huszonegyedik századi technikákkal, nívós alapanyagokkal és szakmailag elismert orvosokkal ellátott rendelők borsosabb árat képviselnek, míg a gyengébben felszerelt praxisok eljárásai általában az olcsóbb kategóriába tartoznak. Vagyis kulcskérdés az ár-érték arány: az, hogy mit is kapunk a pénzünkért.

Az ár mellett figyelembe kell venni a másik fő tényezőt, mégpedig azt, hogy minden fogászat Zalaegerszegen más hozzáadott értéket képvisel. Az pedig, hogy ki melyik érték alapján preferál, egyéni kérdés. Például valakinek fontos, hogy a rendelő családias, megnyugtató, esetleg modern legyen, míg mások számára ez lényegtelen momentum. A legtöbben ugyanis inkább a szolgáltatás színvonalát tekintik fő értéknek. Tehát azt, hogy milyen eszközökkel, milyen módszerekkel, milyen kiszolgálást kapnak. Sok ember igényli például a gondoskodást, a kedvességet, illetve azt, hogy embernek, és ne pénzforrásnak tekintsék.

A legtöbb páciensnek pedig az is fontos, hogy az ellátás közben megnyugtatást és információkat kapjon a kezelés menetéről, állásáról, valamint a jövőbeli fogápolásról és az egyéb szükséges beavatkozásokról. Persze a hozzáadott értékkör elég széles skálán mozog, ide tartozik például a fájdalommentes ellátás is. Hiszen ki akarna fájdalmas beavatkozást, ha meg lehet oldani a fogproblémát szenvedés nélkül is? Bár azt hiszem, kijelenthető, hogy a fájdalom nélküli fogászat a huszonegyedik században alapelvárás. Emellett érdemes megjegyezni, hogy sok fogorvosi praxisban ma már nemcsak érzéstelenítéssel, hanem altatásban is kérhető a kezelés, így azok számára is biztosítanak optimális megoldást, akik rettegnek a fogászati beavatkozásoktól.

Összességében tehát elmondható, hogy arra a kérdésre, hogy a zalai megyeszékhelyen melyik a legjobb fogorvosi praxis, nem lehet egyértelmű választ adni. Ez ugyanis rendkívül összetett kérdés, hiszen minden ember a saját értékrendje alapján osztályozza azokat. Valaki az ár, valaki a hozzáadott érték, míg mások ezek kombinációja alapján kötelezi el magát egy-egy fogászat mellett. Ezért – a könnyebb összehasonlítás, illetve választás érdekében – érdemes több fogorvost felkeresni, és saját vélemény alapján dönteni.

Mi itt találtuk meg a megfelelőt.

Ez is érdekes lehet...