A klíma beszerelése

Klíma beszerelés

A klímaváltozásnak köszönhetően egyre forróbbak a nyaraink, ennek is köszönhetően  már a nyár alapkelléke lett a klíma.
Az elviselhetetlennek köszönhetően megnő a fáradékonyság érzésünk és jelentősen lecsökken a koncentrációs képességünk is. A testünk hamarabb fárad és érzékenyebbekké, ingerültebbé válunk. Ilyenkor az is elgondolkodik a klíma beszereltetésen aki esetleg addig ellene volt. Klímaberendezés beszereléséhez olyan céget érdemes megbízni, akik rendelkeznek elfogadható referenciákkal, megvan a megfelelő szakmai tudásuk, esetleg többéves tapasztalat is van már a hátuk mögött.

A profi szakemberek keresik a legoptimálisabb megoldást a beszereléshez, amik kielégítik a megrendelői alapigényeket.
A klímaberendezés beszerelési időtartama fontos a megrendelők számára, de a beszerelőknek is, hiszen többnyire nem órabérben vannak fizetve. A beszerelés ideje nagyban függ a szerelői gárda személyzeti létszámától és a kiválasztott berendezésnek megfelelő és szükséges technikai igénytől.Az előzetes felmérések és egyeztetések során megállapításra került a beszerelés helye, módja az igényeknek megfelelően.

Felszerelés elő fázisaként a beltéri és a kültéri modulok alapjai kerülnek felszerelésre. Az összekapcsolás optimális méretű lyuk ütésével történik, amennyiben ez másként nem megoldható. Az esetek nagy százalékában ez elkerülhetetlen folyam, ettől tartanak legjobban a megrendelők.Következő feladat a hűtőköri csövezés kialakítása és a párazáró szigetelés megvalósításának a folyamata, ami megint csak nagy odafigyelést igényel a szakértők részéről.

A beltéri egység számára kialakításra kerül a vezetékek kábelcsatornás vagy falhornyos kialakítása ami még esztétikai szempontokat is figyelembe vesz.

A csővezetékek összekacsolása után a rendszer gázzal való feltöltése, az elektromos hálózatra való csatlakozás és a vákuumozása történik, amikor is leellenőrzik a tömítettségét a csöveknek. Amennyiben hiba nem észlelhető, a berendezés azonnal használatba vehető egy gyors működési, használati útmutató, bemutató után. Bemutatásra kerül a házilag is elvégezhető feladatoknak a listája, ami a tisztítást érintheti.

A klímaberendezés beszerelési ideje nagyjából kettő-öt órát vehet igénybe, ami természetesen függ a beépítés módjától.

Ez is érdekes lehet...